linn sjögren

"Jag tror absolut jag har chans att nå WTA- touren"
 


Av Jennifer




Linn Sjögren flyttar om fyra månader till USA för att spela tennis



Linn Sjögren kommer svettig uppför trapporna för att ta sig an min intervju. Hon har precis avslutat ett två timmar långt och hårt träningspass på en av de sju tennisbanorna, som finns på Gävle tennisklubbs inomhushall. 
-
  Då kör vi! Säger Linn och ser ut att vara redo att berätta om sin karriär.


Linn Sjögren kan vi under dagtid hitta
, förutom när hon är på tennishallen, på borgarskolan där hon går sista året på SPID- programmet. När man går SPID- programmet får man under tisdag och onsdag förmiddag träna sin valda idrott och det var därför Linn valde att gå just SPID.

-          Jag vill maximera mina tennistimmar i veckan och skolan ger mig möjlighet till extraträning under skoltid, det är toppen! säger Linn glatt och tar en klunk vatten ur flaskan hon tagit med sig från träningen.


Linn har spelat tennis sen hon var sju år
och har alltid älskat sporten. Det var dock när Linn var 13 år som hon verkligen insåg att tennis var den idrott hon ville satsa och skapa en karriär inom. Då slutade hon med fotboll, som hon tidigare spelat. Hon menar att tennis lika mycket är en livsstil som en sport.

-       Ska man bli framgångsrik i tennis måste man satsa fullhjärtat. Fritid och vänner är något som tyvärr alltid måste komma i andrahand då det krävs att man tränar tennis ungefär 15-20 timmar i veckan. Utöver det måste man köra fysträning för att förebygga skador och liknande, tillägger hon efter ha släppt blicken från en av tennisbanorna där det precis spelats en bra boll.


Under det senaste året har det tävlingsmässigt gått väldigt bra för Linn.
För varje tävling man spelar får man poäng som ska visa vilken rankingplats man har i Sverige. Linn har under endast ett år stigit från att rankingmässigt i sin egen ålder vara topp 30 i Sverige, till att ligga topp 20. Hon åker ofta flera gånger i månaden runt i hela Sverige på tävlingar och tycker inte alls att resorna är ett problem. Hon tycker det är en belöning att hon har chansen att resa runt i Sverige, spela sin favoritsport och träffa alla tenniskompisar från andra städer. Hade det inte varit för resekostnaderna, som man själv måste stå för, så hade Linn gärna tävlat ännu mer.


I augusti kommer Linn att flytta till USA för att gå tenniscollage.
Hon har under det senaste året jobbat väldigt hårt med att skicka ut ansökningar om stipendium till olika skolor och göra obligatoriska tester för att få resa till USA. Linn lyckades komma in på en toppskola i staden Indiana. Hon kommer få en utbildning, mat, tennisträning och boende helt gratis under fyra år.

-          Det är helt otroligt att just jag fått denhär chansen och om jag håller mig skadefri tror jag absolut att jag kommer ha chans att nå WTA- touren. Coacherna på skolan är väldigt professionella och det enda som kan stoppa mig från att bli bäst är jag själv. säger Linn vars självförtroende med all befogenhet ligger på topp.


Jag har under min 30 minuter långa intervju märkt att Linn är en ambitiös tjej
med hårda krav på sig själv som hon lyckats leva upp till och det är något man kan beundra henne för. Trots hennes hårda satsning på tennis så har hon lyckats bra i skolan och kommer gå ut med toppbetyg där MVG täcker det mesta av pappret.

-         Konkurrensen är oerhört stor inom tennis och jag har därför lagt ner mycket energi på skolan så att jag, om min tenniskarriär mot förmodan inte går som planerat, har en trygg och säker utbildning. Min framtid känns ganska säkrad men mitt mål är först och främst att försörja mig på tennisinkomster och spela på WTA- touren. Nu måste jag hem och äta! Avslutar Linn medan hon sträcker sig efter sin tennisväska som kommer följa henne i många år till.


PS: intervjuven är påhittad till ett skolarbete , även om de mesta stämmer ;P
La ut den här för Linn ville se :b


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0